Boek uitgeven

Je boek uitgeven – een belangrijke stap

Wil je binnenkort een boek uitgeven? En weet je niet exact welke partij je hierbij kan helpen? Vraag je af of je hiervoor een uitgever gaat zoeken of dat je het in eigen beheer gaat uitgeven. Beide opties hebben voor- en nadelen. Neem de tijd en kies de optie die het best bij je past.

boek uitgeven

Zelf een boek uitgeven

Als je zelf een boek uitgeeft, heeft dat zeker z’n voordelen. Het grote voordeel is dat je zelf de regie in handen houdt. Of het nu gaat over de kaft waarvoor je kiest, het financiële risico dat je wilt lopen of wellicht ook de opmaak en de vormgeving van je boek, jij bent degene die bepaalt. En dat kan wel zo prettig zijn! Dus als jij een persoon bent die graag aan de touwtjes trekt, overweeg dan te kiezen voor een boek uitgeven in eigen beheer.

Kies een uitgever!

Het uitbesteden van alle werkzaamheden aan een uitgever bespaart je enorm veel wek. Nadat je je manuscript hebt ingeleverd, ben je de regie enigszins kwijt. Maar dat hoeft geen probleem te zijn. Een uitgever is tenslotte bedreven in het uitgeven van een boek en heeft er alleen maar baat bij als alle werkzaamheden correct worden uitgevoerd. Kies voor deze optie als jij het uitgeven van je boek met alle plezier overdraagt aan een professionele partner.

Boekscout

Zoek je een geschikte uitgever voor jouw manuscript? Check dan zeker eens de website boek uitgeven boekscoutBoekscout.nl. In het verleden heb ik als corrector/redacteur van manuscripten meerdere malen op een prettige manier samengewerkt met deze organisatie. Kies zelf je favoriete uitgever, maar deze tip wil ik je niet onthouden.

 

Ga je een boek uitgeven en wil je hier meer informatie over? Bel ons op 06 – 14 87 45 86 of mail naar info@spellingscontrole.com. Ben je nog niet zover en moet je boek eerst worden gecheckt op onder meer spelling en grammatica? Kijk dan zeker even op de pagina Boek redigeren.