Aanpassingen in Word

Hoe definitief zijn de aanpassingen in Word

Wil jij een tekst laten nakijken? Wij verrichten deze correcties eenvoudig met de controlefunctie in Word. Hiermee kun je heel handig switchen tussen de originele versie en de aangepaste versie. Definitief zijn onze aanpassingen nog niet. Want we willen jou natuurlijk de mogelijkheid geven onze aanpassingen te checken. Ken je deze functie nog niet? Lees dan verder.

scriptie laten nakijken

Mijn tekst is gecorrigeerd. Wat nu?

Nu kun je de wijzigingen checken die door de corrector zijn aangebracht. Doe dit als volgt:

  • Open het gecorrigeerde bestand
  • Ga naar het tabblad Controleren / Control
  • Rechts van de button Wijzigingen bijhouden / Track changes tref je een dropdown-menu met daarin vermeld: Origineel, Eenvoudige markeringen, Alle markeringen, Geen markeringen. Hierin kun je probleemloos switchen, afhankelijk van je wensen.

Met deze laatste functie is het eenvoudig om de verrichte correcties op te roepen of te laten verdwijnen. Maar schrik niet, de inhoud van je bestand verandert hierdoor niet. Mits je je bestand correct opgeslagen hebt natuurlijk. Het zou kunnen dat in oudere versies van Word de omschrijving van deze functie iets anders is, of wellicht in het Engels.

Waar moet ik nog meer op letten?

  • Check altijd de opmerkingen in de kantlijn (daarin staat onze toelichting vermeld en wat je eventueel zelf nog moet doen).
  • Check de aandachtspunten in de mail die je van De Schrijfdokter hebt ontvangen.

Nadat je de wijzigingen hebt gecontroleerd, de opmerkingen in de kantlijn van je document hebt gecheckt en ook de adviezen in de mail van De Schrijfdokter hebt nagelezen, kun je beginnen met de definitieve afronding.

Definitief afronden

  • Je zet de functie ‘Wijzigingen bijhouden’ uit.
  • Vervolgens klik je in dezelfde balk op het pijltje dat zich op de functie ‘Accepteren’ bevindt; kies in dat menu voor ‘Alle wijzigingen accepteren en bijhouden stoppen’.
  • De opmerkingen die in de kantlijn staan dien je nu nog handmatig te verwijderen. Klik op ‘Opmerkingen weergeven’ en je ziet waar ze zich bevinden.

De lezer van je tekst zal de doorgevoerde correcties niet kunnen inzien. Je hebt nu dus de beschikking over een zuiver en gecorrigeerd document.

Succes ermee!