Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief schrijven

Een nieuwsbrief schrijven is meer dan zomaar wat feitjes opschrijven en doormailen. Te vaak zien we nieuwsbrieven voorbijkomen met de alom bekende categorie ‘Wist u dat…’ Dat is niet meer van deze tijd. Om de ontvanger positief te verrassen zul je het schrijven van een nieuwsbrief professioneel moeten aanpakken.

nieuwsbrief schrijven

Doel van je nieuwsbrief

Je nieuwsbrief zal moeten worden afgestemd op de doelgroep. Dat wil zeggen: is je nieuwsbrief bedoeld voor je collega’s en wordt het op intranet geplaatst? Of wordt je nieuwsbrief verzonden naar alle bestaande klanten van je organisatie? Beide varianten vragen om een andere aanpak. De Schrijfdokter is gespecialiseerd in het schrijven van nieuwsbrieven. Hoe gaat het in zijn werk?

  • Als eerst hebben we met jou een oriĆ«nterend gesprek – dat kan telefonisch. Dan krijgen wij een beeld van de organisatie, bijvoorbeeld of de communicatie in het bedrijf formeel of juist informeel verloopt.
  • Jij levert ons de benodigde content die moet worden vermeld in de nieuwsbrief.
  • Wij gaan aan de slag en schrijven uw nieuwsbrief op een informatieve, prikkelende of andere wijze – net wat je wenst.
  • Je beschikt nu – eventueel na een gratis correctieronde – over een professioneel en foutloos geschreven nieuwsbrief.

Relevant en repeterend

De kracht van een nieuwsbrief zit ‘m voornamelijk in de relevante content en het repeterende karakter. Maak gebruik van deze mogelijkheden om nog beter en vollediger te communiceren met je klant of je medewerkers.

Heb je al een nieuwsbrief geschreven en wil je ‘m slechts taalkundig laten controleren. Kijk dan even op de pagina Zakelijke correctieservice. Daar staat exact vermeld waarop we je tekst checken en wat de tarieven zijn.

boek redigeren twitter boek-redigeren-instagram scriptie nakijken facebook boek-redigeren-you-tube boek redigeren linkedin

De kosten van het schrijven van een nieuwsbrief zijn afhankelijk van de lengte van de tekst. Wil je graag een indicatie van de kosten, vraag dan een offerte aan of neem contact met ons op via info@spellingscontrole.com. Bellen kan natuurlijk ook op 06 – 14 87 45 86.