Wifi, wifi of Wi-fi

wifiIs het nou Wifi, wifi of Wi-fi?

De woordenschat van de Nederlandse taal wordt snel groter. Op zich is dat ook wel logisch, maar het lijkt de laatste decennia toch wel heel erg snel te gaan. Dat heeft onder meer betrekking op het woord wifi. Of was het nou wi-fi? Lees hieronder wat de juiste schrijfwijze is.

Wifi is juist

De juiste schrijfwijze is wifi. U zult ongetwijfeld in bladen, op websites en op tv andere schrijfwijzen tegenkomen. Onthoud dat dit de enige echte goede schrijfwijze is. Deze term is eigenlijk een verzamelnaam van alle draadloze netwerken, terwijl het ook de benaming kan zijn van één specifiek netwerk. “Hebt u hier gratis wifi?”

 

Waar komt het woord vandaan?

spellingscontrole scriptieHet woord lijkt op het woord hifi. Hifi is de afkorting voor de woorden high fidelity. Eigenlijk is hierdoor de afkorting wireless fidelity ontstaan. Dit soort verkortingen wordt in de regel met kleine letters geschreven.

U zult ongetwijfeld eens een andere schrijfwijze tegenkomen voor dit woord. De schrijfwijze wi-fi zal in verschillende gevallen ook niet fout worden gerekend, omdat het geplaatste streepje als een verduidelijking van het betreffende woord kan worden gezien. Toch is het strikt genomen niet goed.

Er zijn gevallen waar zo’n streepje ter verduidelijking wel is toegestaan. Dan hebben we het bijvoorbeeld over het woord wifi-verbinding. In zulke gevallen is een streepje zeer gewenst.

Vergelijking internetabonnementen

Nu u op deze webpagina over wifi bent aanbeland, bent u wellicht op zoek naar een geschikt internetabonnement. Kijk daarom gerust even op een van onze partnersites. Daar wordt u uitvoerig en correct geïnformeerd over de verschillende internetabonnementen die beschikbaar zijn. De websites http://www.aanbiedercheck.nl/  en http://www.laagsteprijswijzer.nl/ zijn hiervoor uitermate geschikt.

Voor meer informatie over tekstcorrectie en spellingscontrole van je proefschrift of scriptie kan contact worden opgenomen met Peter Kanters van de De Schrijfdokter. Bel naar 06 – 14 87 45 86 of mail naar info@spellingscontrole.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.