Uw zakelijke correspondentie in foutloos Nederlands

Gelukkig! Je manuscript is gereed. Toch? Of is een professionele blik van een externe persoon nog gewenst? Ja, doorgaans wel. Laat je manuscript beoordelen door een expert van De Schrijfdokter. Maar let op: dit is een grondige check op de verhaallijn, niet op spelling en grammatica.

Is een manuscriptbeoordeling echt nodig?

Uiteindelijk is de keuze altijd aan de schrijver. Maar over het algemeen is het wenselijk als een externe expert de tekst inhoudelijk beoordeelt. Als schrijver zit je veel te diep in je verhaal om je eigen werk nog objectief te kunnen beoordelen. Schroom dus niet een kenner in te schakelen, want in dit stadium is het nog mogelijk om noodzakelijke aanpassingen te verrichten. De Schrijfdokter werkt met twee vaste en vooral ervaren personen die wekelijk boeken/manuscripten beoordelen. Na het lezen vertellen ze je exact wat jouw verhaal nog nodig heeft of wat je dient te schrappen.

Manuscript beoordelen – wat doen we precies?

  1. Klopt de verhaallijn?
  2. Worden bepaalde zaken dubbel vermeld?
  3. Zijn de personages correct vermeld?
  4. Staan de gebeurtenissen in chronologische volgorde?
  5. Welke onregelmatigheden zijn er nog meer?

Als je manuscript in zijn geheel is doorgelezen en beoordeeld, vermelden we onze bevindingen in een keurig rapport. Daarin is duidelijk te lezen welke zaken nog aangepast dienen te worden. Let wel: onze bevindingen zijn altijd positief bedoeld, maar kunnen voor de opdrachtgever weleens tegenvallen. Besef dat je verhaal er alleen maar beter van wordt.

kosten manuscript beoordelen

Wat zijn de kosten?

Voor het beoordelen van je manuscript rekenen we € 2,- per 1000 woorden. Wij rekenen geen starttarief. Vooraf krijg je een keurige offerte toegestuurd. Pas na je akkoord gaan we aan de slag. Achteraf worden nimmer meerkosten in rekening gebracht. Mail ons en vraag om een offerte.

Naast de inhoudelijke check verricht De Schrijfdokter ook een tekstuele check. Kijk hiervoor op de pagina Boek redigeren. Hierbij hanteren wij altijd de regels en richtlijnen van het Genootschap Onze Taal in Den Haag. Deze organisatie is leidend als het gaat om de spelling en grammatica van de Nederlandse taal.

Menu