Boek redigeren

Laat je manuscript of boek redigeren door De Schrijfdokter. Je tekst wordt door twee ervaren correctoren gecorrigeerd en is daarna printklaar. U hoeft eigenlijk niets meer te doen! Stuur ons je tekst ter inzage en je hoort binnen 24 uur wat de kosten zijn en wanneer je het eindresultaat weer in handen hebt. Scrol naar beneden als je direct je document wil uploaden en doorsturen.

O ja, voordat we verder gaan nog even dit…

Vraag jij je ook weleens af wat het verschil is tussen een boek redigeren en een boek corrigeren? Het verschil is aanzienlijk. Ook qua kosten. Bij redigeren spreek je min of meer van herschrijven van (delen van) de tekst. Bij corrigeren spreek je van het verbeteren van de aanwijsbare fouten. Beide aspecten bespreken we uitgebreid. Lees verder!

boek redigeren

Boek redigeren

Als je een boek schrijft van bijvoorbeeld 200 pagina’s, dan is de kans aanwezig dat je niet op elk moment even scherp bent. Fouten sluipen erin. Dat is logisch. En misschien dat zelfs de verhaallijn niet meer helemaal klopt. Dat zijn zaken die regelmatig voorkomen bij mensen die een boek schrijven. Het vinden van een goede redacteur is dan noodzakelijk. Wat doet een redacteur eigenlijk?

Taken redacteur

De redacteur kijkt inhoudelijk naar je verhaal. Natuurlijk zal de redacteur je ook wijzen op eventuele spelfouten in de tekst, maar in eerste instantie kijkt men onder meer naar:

  • Is je verhaal inhoudelijk correct?
  • Klopt de verhaallijn?
  • Gebruik je consequent de juiste namen van de personages?
  • Haal je de tijdslijnen niet door elkaar?

De overige werkzaamheden – die ook noodzakelijk zijn – worden verricht door een corrector. Een corrector kijkt naar spelling, grammatica, juist gebruik van leestekens, logische zinsbouw en eventueel de opmaak (dubbele spaties, te veel witregels, etc.). Maar hier komen we verderop nog op terug.

Redacteur en corrector ineen

Wil je graag één bedrijf dat zowel de rol van redacteur als corrector invult? Ook dat is mogelijk bij De Schrijfdokter. Het zijn weliswaar twee verschillende personen die dan naar je tekst kijken – en dat is alleen maar prettig, zo houden we elkaar scherp – maar deze twee diensten vind je bij ons wel onder één dak. Kies je hiervoor? Dan ben je zeker voordeliger uit.

redacteur

Wat kost een redacteur?

Het is lastig om een vast tarief aan te geven. De hoogte van de kosten hangt natuurlijk af van de kwaliteit van de tekst die reeds geschreven is. Zit het verhaal logisch in elkaar, klopt de tijdslijn en spreek je je niet tegen in je verhaal? Dan vallen de kosten wellicht mee. Maar als er veel aangepast dient te worden, zijn de kosten logischerwijs een stuk hoger. Ben je benieuwd wat de kosten zijn voor jouw manuscript? Kies dan voor een adviesrapport!

Adviesrapport

Stuur ons een deel van je tekst (ongeveer 5000 woorden, dat is voldoende). Met twee redacteurs kijken we naar je tekst. We zien dan vrij snel wat de pijnpunten van je tekst zijn. Op basis daarvan bepalen we een vaste prijs. We gaan ervan uit dat de kwaliteit van het restant van de tekst overeenkomt met wat je ons hebt toegestuurd. Anders wordt het tarief herzien.

Ben je benieuwd naar een adviesrapport? Wil je graag weten wat De Schrijfdokter vindt van jouw verhaal? Stuur dan een mail naar info@deschrijfdokter.com en vraag een adviesrapport aan. Hiervoor rekenen wij eenmalig € 25,-. Als wij nadien je tekst mogen redigeren, dan brengen we deze kosten in mindering.

 

Boek corrigeren

Wil jij graag een boek of manuscript zonder taalfouten? Laat dan je boek corrigeren door De Schrijfdokter! Wij gaan met twee ervaren correctoren aan de slag en corrigeren het minutieus – woord voor woord en zin voor zin. Kies voor een van de onderstaande opties en ontvang binnen 24 uur een scherpe offerte in je mailbox!

Optie 1 - € 0,012 p/wrd

Optie 1 – Professionele controle op spelling en grammatica. Klik op de button voor het aanvragen van een offerte en het uploaden van je document.

Optie 2 - € 0,014 p/wrd

Optie 2 – Gedegen controle op spelling, grammatica, gebruik van leestekens en logische zinsbouw. Klik op de button voor het aanvragen van een offerte en het uploaden van je document.

Optie 3 - € 0,016 p/wrd

Optie 3 – Gedegen controle op spelling en grammatica, het gebruik van leestekens, logische zinsbouw en alle andere mogelijke fouten. Ook wordt bij deze optie de opmaak gecontroleerd op onder meer dubbele spaties, onnodige witregels en inconsequente regelafstand. Klik op de button voor het aanvragen van een offerte en het uploaden van je document.

 

Wat kun je van ons verwachten

  1. Als particulier betaal je géén btw
  2. Betaling mag achteraf plaatsvinden (tot € 1000,-)
  3. De Schrijfdokter hanteert de strenge 5-stappencontrole
  4. Wij verwerken de aanpassingen direct in de tekst! Je hoeft het alleen maar te checken en je bent klaar!

boek redigeren

Betaal niet te veel!

Een geredigeerd boek in handen hebben is prettig, maar het is wel een kostbare zaak. Maar wist je dat bij aanvang al veel kosten bespaard kunnen worden? Zorg eerst dat de correctie op spelling en grammatica goed is uitgevoerd en dat je tekst is ontdaan van alle taalfouten. Ga dan pas naar de uitgever. Want de tarieven van een uitgever voor het redigeren van je manuscript zijn doorgaans hoger dan bij ons.