Persbericht

Persbericht schrijven

Een persbericht schrijven en verspreiden kan heel nuttig zijn. Het is een ideale manier om op een professionele wijze nieuws naar buiten te brengen, omdat journalisten doorgaans veel waarde hechten aan deze formele manier van communiceren.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je nieuws via social media te verkondigen. In een enkel geval is dat ook prima. Echter, social media zijn vluchtig. Op het moment dat je jouw nieuws verspreidt via social media, dan is het een tel later alweer ‘oud nieuws’.

Nieuwswaarde persbericht

Een goed geschreven persbericht geeft extra nieuwswaarde aan je bedrijf. En uiteindelijk willen we dat allemaal. Echter, het creƫren van nieuwswaarde lukt alleen als je persbericht er professioneel uitziet en is geschreven volgens de geldende regels. Het is namelijk meer dan slechts vertellen wat je te melden hebt. Een persbericht dient te voldoen aan een aantal voorwaarden.

Ben je benieuwd naar de voorwaarden, kijk dan even op de site van onze dochteronderneming I-Press Nederland. Het is een klein en persoonlijk persbureau, maar ze kunnen je alles vertellen over het schrijven en verspreiden van een persbericht. Wil jijzelf graag een goed persbericht kunnen schrijven? Lees dan nog even verder!

persbericht schrijven

Workshop persbericht schrijven

Heb je interesse in een workshop? En wil je graag een professioneel persbericht schrijven voor jouw organisatie? Laat het ons weten. Wij hebben een journalist in dienst die je alles kan vertellen over een persbericht. Hij komt met alle plezier bij jou op locatie de workshop geven. Kijk voor meer informatie hierover op de pagina Workshop persberichten schrijven. Daarop staat vermeld welke zaken er behandeld worden, wat de kosten zijn en welke voordelen het jou biedt.

Heb je al een persbericht en wil je het alleen laten checken op mogelijke taalfouten? Kijk dan voor de tarieven op de pagina Zakelijke tekstcorrectie.

boek redigeren twitter boek-redigeren-instagram scriptie nakijken facebook boek-redigeren-you-tube boek redigeren linkedin

Wil je graag een persbericht door ons laten schrijven of wil je graag dat we bij u langskomen voor een workshop, ga dan naar de site van I-Press Nederland of benader ons direct via 06 – 14 87 45 86. Of mail naar info@spellingscontrole.com.