Je correspondentie of manuscript in foutloos Nederlands

Persbericht schrijven

persbericht schrijvenBen je op zoek naar een professioneel persbericht? Benader dan De Schrijfdokter. In de afgelopen jaren schreven wij enkele honderden persberichten. Laat ons je persbericht schrijven, wij weten exact waar dit aan moet voldoen. Het all-in tarief hiervoor (dus inclusief correctieronde) is € 195,-. De verspreiding van het persbericht is hierbij niet inbegrepen.

Als je ons de nodige informatie verschaft, kunnen wij meteen aan de slag. De Schrijfdokter is reeds 15 jaar ervaren in het schrijven van allerlei zakelijke teksten, dus ook persberichten. Voor de verspreiding van het persbericht verwijzen wij je naar het ANP. Deze organisatie weet als geen ander hoe van jouw persbericht een succes te maken.

nieuwswaarde persbericht

Creëren van nieuwswaarde

Het creëren van nieuwswaarde is doorgaans belangrijk als je een persbericht de wereld in stuurt. Het vraagt een nauwkeurige afstemming, omdat de nieuwswaarde niet geforceerd moet overkomen. In een enkel geval is het mogelijk om met je persbericht mee te liften op het landelijke nieuws dat op een bepaald moment alle aandacht krijgt. Er zijn meerdere zaken die een wezenlijk verschil kunnen betekenen in het bereik dat je persbericht heeft.

not done in persbericht“Not done” in een persbericht

Het moge ondertussen duidelijk zijn dat het schrijven van een goed persbericht veel voeten in de aarde heeft. Ook de verspreiding dient plaats te vinden op een wijze die professionaliteit uitstraalt. Het lijkt allemaal logisch. Toch is dat niet. Te vaak zien we nog persberichten voorbijkomen waarvan we denken: “Goh, had dat nou niet anders gekund?”

Hoe zou je het vinden als je een mail of persbericht krijgt toegestuurd dat totaal niet aan de verwachtingen voldoet? De afzender heeft alles in het werk gesteld om aandacht te vragen. Is hij daarin geslaagd? Misschien wel, maar dan op een totaal verkeerde manier. We geven je een paar voorbeeldjes. 

  1. De afzender vertelt in een persbericht zijn of haar boodschap, maar houdt zich op geen enkele wijze aan de structuur die een persbericht nodig heeft. Het gevolg is dat de afzender – de journalist of de media – het persbericht niet serieus neemt.
  1. De afzender stelt alles in het werk om op te vallen. Sommige alinea’s staan dikgedrukt en sommige woorden – en dat is helemaal erg – staan geschreven in kleur. Ook deze persberichten worden per direct in de prullenbak gedeponeerd.
  1. De afzender laat bovenaan in een persbericht onomwonden weten dat het zijn of haar persbericht toch echt geweldig nieuws bevat (men wil te veel nieuwswaarde creëren). Doe dit niet, je persbericht wordt per direct een ‘verwijderd item’.
  1. De titel van het persbericht dekt niet de lading of is niet uitdagend genoeg. Binnengekomen persberichten worden vaak al gescand op titel. Dat komt door de grote hoeveelheid persberichten die journalisten binnen krijgen. Bevalt de titel hen niet? Dan is de kans groot dat je persbericht niet eens wordt gelezen.

 

Ook voor slechts het corrigeren van zakelijke correspondentie kun je ons benaderen. Wat betreft de taalregels gaat De Schrijfdokter altijd uit van de regels, richtlijnen en adviezen van het Genootschap Onze Taal in Den Haag. Deze organisatie is in Nederland leidend als het gaat om de Nederlandse taal. Wil je graag weten wat de kosten zijn voor het corrigeren van je document, benader ons via de offertepagina.

 

Wat vinden anderen van De Schrijfdokter? Bekijk de aanbevelingen op mijn LinkedIn-pagina.

Menu