Vanalles of van alles

Wat is correct?

Is vanalles of van alles de juiste schrijfwijze? Hierover kunnen we kort zijn. Vanalles – dus zonder spatie – is correct. We geven je enkele voorbeelden:

    • “Voor ons feestje heb ik echt vanalles in huis gehaald.”
    • “Wat een puinhoop. Er ligt hier echt vanalles op de grond.”

 

E-book: ‘De 100 meest voorkomende taalproblemen’ – 150 pagina’s aan eenvoudige taaluitleg

“Ik weet nu zeker dat er geen fouten meer in mijn documenten staan!”

Download e-book Preview e-book

 

Vanalles of van alles – uitzonderingen

Zijn er dan uitzonderingen? Nee, die zijn er niet. Alhoewel, uitzonderingen zijn er in dit geval toch wel. Maar dan heeft het woord direct een totaal andere betekenis. Bijvoorbeeld:

  • “Die klusjesman weet van alles wel iets.”
  • “Van alles wat hier ligt zou ik de linkse kiezen.”

Heb je vaker problemen met taal en wordt je taalvraag op deze website niet beantwoord, neem dan gerust contact op met De Schrijfdokter. Reeds 12 jaar zijn wij dagelijks met de Nederlandse taal bezig. Voor het hanteren van de juiste regels volgen wij de adviezen en richtlijnen van het Genootschap Onze Taal in Den Haag.

vanalles of van alles

Heb je een stuk tekst dat herschreven of gecorrigeerd moet worden, benader De Schrijfdokter dan gerust. Dat kan via de mail, telefonisch of via dit offerteformulier. Je krijgt dan binnen 24 uur een passende offerte in je mailbox.

Ook is het mogelijk De Schrijfdokter te vragen een tekst voor je te schrijven. Dus niet corrigeren of redigeren, maar een geheel nieuwe tekst. Kijk dan zeker even op de pagina Tekst schrijven. Daar vind je alle werkzaamheden die wij voor je kunnen uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.