Vanalles of van alles

Is vanalles of van alles de juiste schrijfwijze? Hierover kunnen we kort zijn. Van alles – dus met een spatie – is correct. We geven je enkele voorbeelden:

   • “Voor ons feestje heb ik echt van alles in huis gehaald.”
   • “Wat een puinhoop. Er ligt hier echt van alles op de grond.”
   • “Die klusjesman weet van alles wel iets.”
   • “Van alles wat hier ligt zou ik de linkse kiezen.”

Heb je een stuk tekst dat herschreven of gecorrigeerd moet worden, benader De Schrijfdokter dan gerust. Dat kan via de mail, telefonisch of via dit offerteformulier. Je krijgt dan binnen 24 uur een passende offerte in je mailbox. Heb je nog taalvragen – over bijvoorbeeld vanalles of van alles – laat het ons weten.

  Aanbieding van De Schrijfdokter –  Clickable e-book met eenvoudige uitleg over de 150 meest voorkomende taalproblemen in het Nederlands

 

 

Ook is het mogelijk De Schrijfdokter te vragen een tekst voor je te schrijven. Dus niet corrigeren of redigeren, maar een geheel nieuwe tekst. Mail ons dan gerust en laat weten wat je wensen zijn. De Schrijfdokter volgt de regels, richtlijnen en adviezen van het Genootschap Onze Taal in Den Haag.

Ook voor het corrigeren van je zakelijke correspondentie kun je bij ons terecht. Lijkt het je wat om op elk gewenst moment je teksten in te sturen en deze binnen 24 uur gecorrigeerd retour te krijgen?

Vorig bericht
Oosten met hoofdletter
Volgend bericht
Van tevoren of vantevoren
Menu